Bitcoin Hellas
Καλωσήρθατε στο πρώτο Ελληνικό Bitcoin/Altcoins Forum.

Μέσα από την κοινότητά μας μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο του Bitcoin,να ενημερωθείτε,να ρωτήσετε και να βρείτε πληροφορίες για το Bitcoin και τα υπόλοιπα Ψηφιακά Νομίσματα.

Η διαχειριστική ομάδα του Bitcoin Hellas θα χαρεί να σας βοηθήσει και να σας λύσει όλες τις απορίες ώστε η διεπαφή σας με το Bitcoin να γίνει πιο εύκολη.

Η κοινότητά μας αποτελείται από έμπειρα μέλη τα οποία είναι πρόθυμα να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Εγγραφείτε κι ελάτε στην παρέα μας!
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 

 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Αγοράστε και αποθηκεύστε τα bitcoin σας εύκολα και απλά με το Coinbase πορτοφόλι!
Αποκτήστε την πρώτη σας Bitcoin Debit Card και απαλλαγείτε από τα Capital Controls
Αγοράστε το Ledger Bitcoin Hardware Wallet
Ledger Wallet protects your bitcoins
Genesis Mining
Κατεβάστε το MultiCoin Πορτοφόλι για Android
Διαφήμιση
 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Διαφήμιση

Τί είναι το Bitcoin;

Πήγαινε κάτω

Τί είναι το Bitcoin;

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ 26 Σεπ 2015, 11:16

To Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα: η δημιουργία και η μεταφορά του βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο κωδικοποίησης ανοιχτού κώδικα, το οποίο είναι εντελώς ανεξάρτητο από κάθε κεντρική αρχή. Ένα Bitcoin μπορεί να μεταφερθεί από έναν υπολογιστή σε ένα κινητό χωρίς να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτου ή ενδιάμεσου οικονομικού ιδρύματος. Η ιδέα προτάθηκε το 2008 σε μία εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε από έναν προγραμματιστή, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, η οποία ορίστηκε ως ένα “peer to peer” σύστημα ψηφιακών συναλλαγών. Η ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται από τον ίδιο τον προγραμματιστή τον Ιανουάριο του 2009

Το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ομοίως για συναλλαγές σε δολάρια ή άλλα νομίσματα. Τα μαθηματικά χαρακτηριστικά του Bitcoin, του δίνουν τεράστιες δυνατότητες, λόγω των πολλαπλά διαιρετών ιδιοτήτων του, που επιτρέπουν σε μικρές τιμές να αποσταλούν με πρακτικά μηδενικό κόστος. Το Bitcoin ανοίγει την πόρτα σε πολλές ευκαιρίες και υπηρεσίες, που δεν έχετε καν φανταστεί.

Το Bitcoin είναι μία αποτελεσματική λύση, όταν θέλετε να φιλοδωρήσετε ή να κάνετε κάποια δωρεά μέσω διαδικτύου. Οι δωρεές μπορεί να είναι ορατές στο ευρύ κοινό προσφέροντας μια καλύτερη οικονομική λύση και διαφάνεια για τις μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Επίσης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι δωρεές με Bitcoin φθάνουν γρηγορότερα σε εκείνους που έχουν ανάγκη, μειώνοντας έτσι τον διεθνή χρόνο απόκρισης, καθώς επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς της αξίας δίχως τριβές.

Το Bitcoin επιτρέπει επίσης τις συναλλαγές με ψευδώνυμο, περιουσιακών στοιχείων και άλλων αξιών. Τα νομίσματα μπορούν να φυλαχθούν σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσα σε ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο φυλάσσει κρυπτογραφημένα κλειδιά, ή σε ένα διαδικτυακό πορτοφόλι, παρεχόμενο από τρίτο σύστημα. Και στις δύο περιπτώσεις τα Bitcoins μπορούν να σταλούν μέσω του διαδικτύου σε οποιονδήποτε έχει “διεύθυνση” Bitcoin.

Η τοπολογία peer to peer του διαδικτύου του Bitcoin σε συνδυασμό με την απουσία κεντρικού φορέα διαχείρισης, καθιστά απίθανη την επιβολή ελέγχου στη διανομή και έκδοση Bitcoin εκ μέρους του κράτους ή άλλου οργανισμόυ.


Πώς δημιουργούνται τα Bitcoins;

Για τη δημιουργία αυτού του ψηφιακού νομίσματος, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα συνδέει τα peers (τεχνολογία peer to peer) σε ένα δίκτυο, κατασκευασμένο ειδικά για αυτόν το σκοπό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα νομίσματα, το Bitcoin διέπεται από έναν σύνθετο κρυπτογραφημένο μαθηματικό αλγόριθμο, που αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο του πρωτοκόλλου. Το Bitcoin χρησιμοποιεί μία κατανεμημένη βάση δεδομένων, εξαπλωμένη στους nodes της τεχνολογίας peer to peer για να καταγράψει συναλλαγές και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για να παρέχει βασικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως η διασφάλιση της ιδιοκτησίας και η αποφυγή διπλών πληρωμών.

Βασικά, όλες οι ψηφιακές συναλλαγές καταγράφονται σε ένα υπερμεγέθη ledger, κοινόχρηστο από όλους τους χρήστες τους συστήματος. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί Bitcoin για να πληρώσει ή να πληρωθεί, η εκτελούμενη συναλλαγή καταγράφεται σε αυτόν τον κοινόχρηστο ledger. Οι μηχανές που τρέχουν τον αλγόριθμο του πρωτοκόλλου Bitcoin, έπειτα συναγωνίζονται στην επιβεβαίωση της εγκυρότητας της εκάστοτε συναλλαγής, λύνοντας σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις. Αυτή η διαδικασία είναι ευρύτερα γνωστή ως “Mining”.


Mining Bitcoin

Όταν το 2009 ο Satoshi εκκίνησε το δίκτυο, κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με το δίκτυο μπορούσε αποτελεσματικά να εξορύξει (κάνει mine) Βitcoins. Αυτό ήταν δυνατό, γιατί υπήρχαν πολύ λίγοι miners, καθώς και το πρωτόκολλο ήταν φτιαγμένο με αυτόν τον τρόπο. Tο Bitcoin λειτουργεί με τεχνολογία peer to peer. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο, βοηθά στην παραγωγή. Με τα χαρτονομίσματα, οι κυβερνήσεις αποφασίζουν πότε θα τυπωθούν και πως θα κατανεμηθούν, αλλά τα ψηφιακά νομίσματα είναι εντελώς αποκεντρωμένα. Το Bitcoin δημιουργείται με τη διαδικασία του mining, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό για να λύσει μαθηματικά προβλήματα. Οι miners εκτελούν το λογισμικό στις μηχανές τους και από αυτό απορρέει, σαν επιστροφή, ένα συγκεκριμένο ποσό σε Bitcoin. Αυτό παρέχει έναν έξυπνο τρόπο για να εκδίδεται το νόμισμα και επίσης δημιουργεί ένα κίνητρο για τη συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν στη διαδικασία του mining, τόσο ασφαλέστερο γίνεται το δίκτυο. Το δίκτυο του Bitcoin ρυθμίζει αυτόματα την δυσκολία (difficulty) των μαθηματικών προβλημάτων, βάση την ταχύτητα επίλυσής τους. Στις απαρχές, οι Bitcoin miners προχωρούσαν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων χρησιμοποιώντας συμβατικούς υπολογιστές, αλλά σύντομα νέο hardware εισήχθη για τους σκοπούς του mining και η δυσκολία ολοένα και αυξανόταν για τους απλούς υπολογιστές, καθιστώντας ανέφικτη την παρακολούθηση από μέρους τους της διαδικασίας του mining.

Οι miners των Bitcoin, ανταμείβονται με μία νέα παρτίδα Bitcoins περίπου έξι φορές ανά ώρα, τα οποία κατανέμονται στους miners, σύμφωνα με τη χρησιμοποιούμενη υπολογιστική ισχύ τους ή το hash rate. Όλοι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το μερίδιο τους, ενώ ο miner εκτελεί το λογισμικό. Η δημιουργία των Bitcoins ονομάζεται συνήθως mining, γιατί έχει κάποιες ομοιότητες με το gold mining (=εξόρυξη χρυσού). Η πιθανότητα ενός συγκεκριμένου χρήστη να κερδίσει πολλά εξαρτάται από την ισχύ της επεξεργασίας που έχει συμβάλει στο δίκτυο, σε σχέση με την ισχύ της επεξεργασίας από όλους τους miners ενωμένους. Το ποσό των Bitcoins, που παράγεται από μία παρτίδα δεν υπερβαίνει τα 50, και η αξία του προγραμματίζεται να μειώνεται κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι να μηδενιστεί. Έτσι, το συνολικό ποσό των Bitcoins που θα παραχθούν, δεν θα υπερβαίνει τα 21 εκατομμύρια.

Όλοι οι miners του δικτύου συναγωνίζονται από την αρχή να βρουν μία λύση σε ένα κρυπτογραφημένο πρόβλημα, εμπλέκοντας το υποψήφιο block τους, ένα πρόβλημα που απαιτεί επαναλαμβανόμενες δοκιμές και λάθη για να λύσεις. Όταν ένας node βρει τη λύση, το ανακοινώνει στους υπόλοιπους στο δίκτυο και διεκδικεί μία νέα παρτίδα Bitcoins. Αντί του ατομικού-μεμονωμένου mining (solo mining), οι miners μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε ομάδες, γνωστές ως «pools» και συλλογικά να παράγουν Bitcoins.


Πού μπορώ να κρατάω τα Bitcoins μου;

Τα Bitcoins σώζονται σε ένα Wallet (=Πορτοφόλι). Υπάρχει λογισμικό για τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, στο κινητό σας τηλέφωνο, ακόμα και online πορτοφόλια. Τα πορτοφόλια θα επιτρέπουν στους χρήστες να σώζουν τα Bitcoins τους και να εκτελούν συναλλαγές με μία λειτουργία, παρόμοια με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail).
Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα πορτοφόλι σε μία δική τους μηχανή. Αυτό είναι πιο ασφαλές από ένα hosted πορτοφόλι, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Αυτό εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο κωδικός σας και επίσης είναι απόλυτα εξαρτημένο από την μηχανή του χρήστη, οπότε ότι και αν συμβεί με το λειτουργικό σύστημα, στον εξοπλισμό ή τυχόν σφάλματα στο hardware, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την πρόσβαση στα αποθηκευμένα Bitcoins. Επειδή οι ιοί και τα malwares αποτελούν συνεχή απειλή, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να έχουν αντίγραφα ασφαλείας σε συσκευές εκτός σύνδεσης.

Παρατίθεται μία μικρή λίστα από λογισμικό για πορτοφόλι-bitcoin, που σας προτείνουμε:

   

  • Bitcoin Core


  • Multibit


  • Electrum


  • Hive


  • Armory


Η διαδικασία για την εγκατάσταση των παραπάνω εφαρμογών είναι αρκετά απλή και ο συγχρονισμός με το δίκτυο διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.
Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές για κινητά-smartphones, αλλά εμείς σας προτείνουμε το Mycelium Bitcoin Wallet.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα πορτοφόλι online. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι για αυτή την λειτουργία, Blockchain, Coinbase, Coinkite και άλλα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, όσον αφορά την αξιοπιστία της υπηρεσίας, επιθυμούμε μία υπηρεσία, η οποία αποπνέει ασφάλεια.


Πώς αποκτώ Bitcoins;

Μπορεί κανείς να αποκτήσει νομίσματα με πολλούς τρόπους. Μπορεί κανείς να τα παράξει, να τα αγοράσει, να τα κερδίσει ή να τα αποκτήσει ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του. Ο πιο εύκολος τρόπος, αλλά όχι και ο πιο αποτελεσματικός είναι μέσω Giveaways, ή μέσω Faucets, το οποίο προσφέρει ένα μικρό ποσό Bitcoin ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σήμερα, το να κάνεις Bitcoin mining για την επίτευξη κερδοφορίας, θα ήταν απαραίτητη μία σημαντική και συνεχής επένδυση, τόσο για την εκκίνηση της διαδικασίας, όσο και για τη διατήρηση της ανάπτυξης. Έτσι , αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να κάνεις mining, εμείς σε συμβουλεύουμε να κάνεις τους δικούς σου υπολογισμούς απόδοσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Coinwarz για να σε βοηθήσει με αυτό.

Τα Bitcoin Faucets είναι ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν μικρά ποσά Bitcoin κατά καιρούς. Αυτή τη στιγμή, για να πάρεις κάτι σημαντικό μέσω των Faucets είναι σχεδόν αδύνατο, επειδή αυτά περιορίζουν το ποσό που δίνεται ανά διεύθυνση Bitcoin.

Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις και να είσαι σε επιφυλακή για δώρα, όχι μόνο για δώρα Bitcoin, αλλά και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, αφού μπορείς να τα μετατρέψεις σε Bitcoin πολύ απλά.


Πώς και από πού αγοράζω Bitcoins;

Μπορείς να αγοράσεις Bitcoins με πολλούς τρόπους. Μπορείς να αγοράσεις από κάποιον φίλο, ή με την βοήθεια του LocalBitcoins, ή μέσω μίας πλατφόρμας για συναλλαγές Bitcoin.
Το LocalBitcoins είναι μία υπηρεσία για την αγορά νομισμάτων, η οποία αφήνει το χρήστη να βρει ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν Bitcoins και μετά μπορούν να συμφωνήσουν να γνωριστούν προσωπικά για να κάνουν την ανταλλαγή ή μπορούν και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μεταβιβάσεων, η οποία παρέχεται από την πλατφόρμα LocalBitcoins.
Μπορεί να αγοράσει κανείς Bitcoins από το Kraken, BTC-e, Bitstamp, Bitfinex. Υπάρχουν πολλά επιπλέον, αλλά αυτά είναι τα πιο αξιόπιστα και με τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους χρήστες τους. Μόλις καταφέρεις να προσθέσεις Bitcoins στον λογαριασμό σου, θα είναι πολύ απλό να αγοράσεις κι άλλα μέσω ανταλλαγών.
Υπάρχουν κάποιες εταιρείες, ειδικευμένες στην πώληση Bitcoins με πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας ή μεταφοράς χρημάτων: δεν συμβουλεύουμε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες λόγω αβεβαιότητας για την ορθή συμπεριφορά τους.
Επιπλέον, συνιστούμε σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα Bitcoins να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε θέματα ασφαλείας και πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης να είναι βέβαιος, ότι έχει μελετήσει λεπτομερώς την απόφαση αυτή.
Το Bitcoin ίσως είναι ένα από τα πιο ασφαλή νομίσματα, που εφευρέθηκε ποτέ, αλλά μπορεί να είναι εξίσου ανασφαλές. Έτσι να είσαι βέβαιος και να προστατεύεις τα Bitcoins σου με τον καλύτερο τρόπο.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 412
Ημερομηνία εγγραφής : 22/09/2015
Ηλικία : 30

http://www.bitcoinhellas.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης