Bitcoin Hellas
Καλωσήρθατε στο πρώτο Ελληνικό Bitcoin/Altcoins Forum.

Μέσα από την κοινότητά μας μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο του Bitcoin,να ενημερωθείτε,να ρωτήσετε και να βρείτε πληροφορίες για το Bitcoin και τα υπόλοιπα Ψηφιακά Νομίσματα.

Η διαχειριστική ομάδα του Bitcoin Hellas θα χαρεί να σας βοηθήσει και να σας λύσει όλες τις απορίες ώστε η διεπαφή σας με το Bitcoin να γίνει πιο εύκολη.

Η κοινότητά μας αποτελείται από έμπειρα μέλη τα οποία είναι πρόθυμα να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Εγγραφείτε κι ελάτε στην παρέα μας!
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 

 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Αγοράστε και αποθηκεύστε τα bitcoin σας εύκολα και απλά με το Coinbase πορτοφόλι!
Αποκτήστε την πρώτη σας Bitcoin Debit Card και απαλλαγείτε από τα Capital Controls
Αγοράστε το Ledger Bitcoin Hardware Wallet
Ledger Wallet protects your bitcoins
Genesis Mining
Κατεβάστε το MultiCoin Πορτοφόλι για Android
Διαφήμιση
Ιανουάριος 2019
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Διαφήμιση

Ανασκόπηση Φεβρουαρίου 2016

Πήγαινε κάτω

Ανασκόπηση Φεβρουαρίου 2016

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ 09 Μαρ 2016, 10:26

Στις 11 Φεβρουαρίου, ένα μήνα περίπου μετά την παρέμβαση του Mike Hearn, το 68% των miners με άρθρο τους απέκλεισαν κάθε πιθανότητα αύξησης των blocks με τη μέθοδο του hard fork, προσκαλώντας το υπόλοιπο 32% σε διαβουλεύσεις για την επίτευξη συναίνεσης. Αυτή πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου μεταξύ του 81% των miners. Ο μήνας αυτός ουσιαστικά αποτελείται από τρία διαφορετικά δεκαήμερα. Το πρώτο, της νέας ισορροπίας μετά το άρθρο του Hearn, το δεύτερο, της βεβαιότητας για το τι δεν θα γίνει αλλά και της  προσδοκίας, και το τρίτο, το καλύτερο, της συναίνεσης και του καθορισμού  του οδικού χάρτη για το μέλλον.

ΑξίαΗ μέση τιμή του μήνα διαμορφώθηκε σε 402$. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα των διακυμάνσεων αξίζει να δούμε τις τιμές ανά περίοδο γεγονότων. Την πρώτη  περίοδο (1/2 – 11/2) η μέση τιμή ανήλθε σε 376$, τη δεύτερη (12/2-20/2) σε 408,5$ και την τρίτη (21/2-29/2) σε 429$. Την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη η αξία του bitcoin ήταν αυξημένη κατά 15% έναντι της αντίστοιχης του προηγούμενου μήνα, αλλά ο μέσος όρος του μήνα ήταν μειωμένος έναντι του προηγούμενου κατά 2,4%. Βέβαια, αυτοί οι αριθμοί δεν λένε πολλά διότι υπήρξαν γεγονότα όπως το άρθρο του Hearn τον Γενάρη και η επίτευξη συναίνεσης τον Φλεβάρη που δημιούργησαν μεγάλες μεταβολές. Την πρώτη μέρα του μήνα σημειώθηκε η μικρότερη τιμή του νομίσματος (372$) και την ημέρα της συναίνεσης η μεγαλύτερη (439,48$). Η επιστροφή της ισοτιμίας στα “φυσιολογικά” επίπεδα, μείωσε σημαντικά το δείκτη μεταβλητότητας των 30 ημερών. Από το 4,85% στην αρχή του μήνα υποχώρησε στο τέλος σε ποσοστό 2,02%, δημιουργώντας προσδοκίες για περαιτέρω μείωση.

Αριθμός συναλλαγώνΓια ακόμη ένα μήνα ο ημερήσιος μέσος όρος συναλλαγών αυξήθηκε και έφτασε τις 216.257. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι γιορτές για την πρωτοχρονιά των Κινέζων δεν επηρέασαν καθόλου τον αριθμό των συναλλαγών σε αντίθεση με τον όγκο όπως θα δούμε παρακάτω. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο μέσος όρος των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 13% και κατά 128% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο. Κατά το πρώτο δίμηνο του 2016 η μέση τιμή των ημερήσιων συναλλαγών ανήλθε σε 204.175. Έναντι του 2015 (125.100), στο σύνολό του, υπάρχει αύξηση 63%. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά ήδη τις προσδοκίες όπως διατυπώθηκαν στην ετήσια ανασκόπηση, που προέβλεπαν ετήσια αύξηση κατά 50%. Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί και τους επόμενους, η αύξηση των blocks θα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όγκος συναλλαγώνΟ ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε σε 2.235.177, μειωμένος κατά 13,5% έναντι του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, αν δούμε τον όγκο πριν και μετά τη λήξη του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς στην Κίνα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οι γιορτές ξεκινούν παραδοσιακά το νέο έτος και διαρκούν για μια εβδομάδα, αλλά αργία είναι μόνο το τριήμερο που ακολουθεί. Από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι την 11η, ο μέσος όρος του όγκου ήταν μόλις 1,7 εκ bitcoins ανά ημέρα, έναντι των 2,56 εκ την υπόλοιπη περίοδο. Η μεγάλη διαφορά οφείλεται κυρίως στα ανταλλακτήρια Okcoin και Huobi που εδρεύουν στην Κίνα.
Σημείωση: Στις προηγούμενες ανασκοπήσεις είχε λεχθεί ότι η βάση δεδομένων από την οποία αντλούμε στοιχεία δεν περιλαμβάνει ευρωπαϊκά ανταλλακτήρια. Ωστόσο το Bitstamp και το Bit-x που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσφορά νομισμάτωνΑπό την αρχή μέχρι το τέλος του μήνα, ο βαθμός δυσκολίας παραγωγής αυξήθηκε κατά 36,2%. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τον αριθμό των παραγόμενων νομισμάτων. Τον Φεβρουάριο παρήχθησαν 114.325 bitcoins, δηλαδή υπήρχε μείωση 5,79% έναντι του προηγούμενου μήνα. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρατηρείται αύξηση 8,31%, η οποία οφείλεται στο ότι η αξία του bitcoin ήταν πολύ χαμηλότερη. Κατά μέσο όρο παράγονταν 3.942 νομίσματα ανά ημέρα, αλλά τα μεγέθη αλλάζουν σημαντικά μετά και τη δεύτερη αύξηση δυσκολίας που πραγματοποιήθηκε εντός του μήνα. Από της 19 Φεβρουαρίου μέχρι της 29, η ημερήσια παραγωγή έπεσε στα 3.457 νομίσματα.

Άλλοι δείκτες.
Τον Φεβρουάριο δεν παρατηρήθηκε καμία αξιόλογη συσχέτιση ανάμεσα στο bitcoin, το γουαν, τον χρυσό και το χρηματιστήριο της Σαγγάη. Το μόνο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι στο τέλος του μήνα τα νομίσματα και ο χρυσός ενισχύθηκαν όλα έναντι του δολαρίου. Το γουάν κέρδισε περίπου 1%, ο χρυσός 10% και το bitcoin 15%, χωρίς να ξεχνάμε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σχεδόν πλήρως σε “εσωτερικά” αίτια.

Το ζήτημα της Συναίνεσης
Όπως είναι γνωστό, στις 20 Φεβρουαρίου επήλθε συμφωνία μεταξύ του 81% των miners και των προγραμματιστών του bitcoin για την αύξηση των blocks. Από την 11η Φεβρουαρίου, όπου έγινε ξεκάθαρο ότι -προς το παρόν- δεν θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του hard fork, μέχρι την 20η, η αξία του νομίσματος κινήθηκε ανοδικά, ξεπερνώντας τα προ Hearn επίπεδα. Το επίτευγμα ήταν μοναδικό, υπέροχο και ελπιδοφόρο, αλλά μένει να δούμε την υλοποίηση. Οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί διότι αμέσως μετά την συμφωνία υπήρξαν γκρίνιες από επιχειρηματίες που δεν πήραν μέρος στη συζήτηση, ως μη έχοντες “θεσμικό” ρόλο. Οι προστριβές και οι διαφωνίες δεν φαίνεται ότι θα λείψουν από την κοινότητα του bitcoin, και πολλοί πιστεύουν ότι αυτές θα ενταθούν την ώρα της εφαρμογής. Θα μπορέσει η συναίνεση που επιτεύχθηκε να κρατήσει ενωμένη την κοινότητα του bitcoin όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα; Όπως είπε ένας σπουδαίος πολιτικός, “Τα σημαντικά ερώτημα δεν αποφασίζονται ούτε με ομιλίες ούτε με αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά δια πυρός και σιδήρου”.[/justify]
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 412
Ημερομηνία εγγραφής : 22/09/2015
Ηλικία : 30

http://www.bitcoinhellas.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης